Energica går konkurs

Elmotorcykelproducenterne Cake og RGNT måtte sidste år kaste håndklædet i ringen, og nu er det også slut for Energica – den italienske producent fra Ferrari-byen Modena, der ikke mindst profilerede sig kva deres rolle som eneleverandør til MotoGP-serien MotoE World Cup gennem fire sæsoner.

Efter en lang periode med økonomiske vanskeligheder, hvor virksomheden forgæves har forsøgt at finde risikovillig kapital, besluttede bestyrelsen på et møde den 14. oktober at indgå en konkursretlig likvidation.

Selskabet blev officielt grundlagt i 2014 som Energica Motor Company Srl, og med en designfase, der begyndte i 2009, har virksomheden gennem 15 år etableret sig som leverandør af højtydende elektrisk mobilitet. I 2022 lancerede Energica crossover-modellen Experia, bygget på en helt ny platform, som blev skabt takket være en større økonomisk indsprøjtning fra kapitalfonden Ideanomics, der ejede 75 procent af selskabet. Selvom Experia angiveligt opnåede pæne salgstal, er Energica’s eventyr nu forbi. 

Det blev i december 2023 annonceret, at Energica skulle levere drivlinien til den genfødte Nimbus. Hvad konkursen betyder i den forbindelse, har vi endnu ikke hørt noget om. Den håndfuld af danskere, som har købt en Energica, kan heldigvis få support fra kompetente folk i Skandinavien.

Annonce

Annonce

Screenshot