Oliver svarede igen med IDM-sejr efter urimelig straf

Danske Oliver Svendsen vandt søndag løb 2 ved 6. og næstsidste afdeling af IDM Supersport 300 efter en hård kamp med teamkollegerne Ruben Bijman og Phillip Tonn. Afdelingen blev kørt på Nürburgring – ikke den berygtede Nordsløjfe, der er en 21 km lang landevej, men GP-banen, som er 3,6 km lang.

– Det var det bedste svar, jeg kunne give i dag, sagde Oliver Svendsen efter løbet med henvisning til den straf, han fik dagen før for en baghjulsudskridning i opløbskurven, som løbsledelsen vurderede som farlig kørsel. Selvom han passerede målstregen som nummer tre, blev han henvist til 4.-pladsen. Teamet protesterede efterfølgende over afgørelsen, men løbsledelsen stod fast.

Med sin fjerde sæsonsejr udbygger Svendsen sin føring i mesterskabet til 30 point før finalen, der køres på Hockenheim om tre uger. Nærmeste forfølger er Ruben Bijman, men titlen er nu inden for rækkevidde for den 20-årige dansker.

Inden da skal Oliver dog på banen til sidste afdeling af det danske mesterskab på Ring Djursland i den kommende weekend, hvor han stiller op på sin Kawasaki i SuperSport 600-klassen.