Vild debut i Supersport 300-VM: Danske Oliver på 6.-pladsen

Normalt kører Oliver Svendsen Supersport 300 i den tyske IDM-serie, hvor han i denne sæson med stor succes har skiftet til en KTM RC 390 R i Freudenberg KTM-PALIGO Racing-teamet – samme team som SSP300-verdensmester Jeffrey Buis kører i. Hollænderen fører efter de tre første afdelinger, men er kun 3 point foran den 20-årige dansker, der virkelig har imponeret i IDM på den orange single. I denne weekend har Oliver dog mulighed for at vise sit talent ved en VM-afdeling for første gang i karrieren. Det foregår på Most i Tjekkiet, og sikken VM-debut han har fået.

I fredagens eneste fri træning var han kortvarigt øverst på tavlen, men sluttede som 16.-hurtigst af de 34 kørere. Samme placering fik Oliver i den efterfølgende Superpole. Han var 10’er i den korte Warm Up før lørdagens løb.

Olivers KTM gik en smule på baghjulet, da starten gik, men han kom hurtigt afsted fra sin plads i sjette startrække. Efter første omgang var han nummer 7, efter anden nummer 6 og efter syvende omgang nummer fem. Men så spidsede kampen til, og Oliver ville tydeligvis ikke lave ballade i førergruppen, hvor alle konstant byttede plads.

Efter næstsidste af de 12 omgange krydsede danskeren stregen som nummer fire, og der var lagt op til drama i den snævre højre/venstre efter start/mål-langsiden. Oliver forsøgte en udbremsning med en bred linie helt fra venstre, men der var ikke plads nok til alle, så han gled ned på 6.-pladsen. Trods ihærdige forsøg på at komme tilbage i nærheden af podiekampen blev det også til en 6.-plads ved målstregen, som Oliver Svendsen krydsede 0,477 sekund efter vinderen Loris Veneman, der startede fra pole position.

Søndagen løb 2 starter Oliver fra første startrække, fordi han satte tredjebedste omgangstid i løbet. Det starter kl. 12.45.